Motorrijlessen van Thomas Rijopleidingen

Wil jij motor leren rijden en jouw motorrijbewijs halen? Voor motorrijlessen in Apeldoorn en omstreken ben je aan het juiste adres bij Thomas Rijopleidingen. Gedurende de motorrijopleiding besteden we zowel aandacht aan de voertuigbeheersing als de verkeersdeelneming. Persoonlijke begeleiding staat bij ons altijd voorop.

AVB (voertuigbeheersing)

Het onderdeel AVB bestaat uit 12 oefeningen welke wij op verschillende niveaus behandelen op diverse parkeerplaatsen in en om Apeldoorn. Wanneer je de motor naar oordeel van de instructeur op een veilige manier kunt besturen, rij je zelfstandig naar de desbetref¬fende oefenplaats. Daarvóór ga je bij de instructeur achterop. Op het moment dat de leerling de oefeningen voldoende beheerst, vragen we het AVB-examen aan. Tijdens de aanloop naar het examen leggen we gedurende de motorrijlessen steeds meer nadruk op de volgende stap “verkeersdeelneming” en houden we de oefeningen regelmatig bij.

AVD (verkeersdeelneming)

Na het succesvol behandelen van het AVB-onderdeel gaan we verder met het onderdeel AVD. Wij vinden het van wezenlijk belang dat we de leerlingen niet alleen voorbereiden op het af te leggen CBR-examen, maar vooral dat we ze voorbereiden op zelfstandig en veilig motorrijden. Om dit te bereiken zoeken we tijdens de motorrijlessen zoveel mogelijk verschillende verkeerssituaties op, zowel in als buiten de gemeente Apeldoorn.

Uiteraard is de bedoeling om jou zo snel mogelijk het A-rijbewijs te laten halen. Daarom streven wij naar een niveau ruim boven de CBR-eis. Mocht een leerling dan op de examendag wegens nervositeit minder presteren, blijft er in de regel toch voldoende niveau over om te kunnen slagen. Tegen het einde van de rijopleiding zullen bepaalde onderdelen van de zogenaamde “Verhoogde Rijvaardigheidsopleiding” aan de orde komen. Met name aan de onderdelen “Zien en gezien worden” en “Kijktechniek” besteden we ruimschoots de tijd.

Onze lesmotoren

Thomas Rijopleidingen beschikt over diverse types lesmotoren (in totaal 6) voor de motorrijlessen met en zonder ABS, zodat iedereen op een voor hem of haar geschikte motor kan lessen. Onze motoren:

  • Honda CB 500
  • Honda CBF 500 (met ABS)
  • Honda CBF 600 (met ABS)
  • Kawasaki Z 300 (met ABS)

 

De instructeur volgt op een van de volgende motoren:

  • Honda Pan European ST1300
  • Suzuki Burgman 650

 

Kosten motorrijopleiding

Wanneer je bij ons jouw A-rijbewijs wilt halen, profiteer je van aantrekkelijke prijzen. Al onze tarieven vind je hieronder:

Kosten voor de motorrijlessen

Kennismakingsblokuur (50 minuten) (*geldig indien de leerling de rijopleiding vervolgt en niet eerder rijles heeft gehad) GRATIS* Praktijkles AVB (50 minuten) € 38,00 Praktijkles AVD (50 minuten, rijden en nabespreking ) * Tijdens de lessen gratis gebruik van helm, broek en (evt. elektrisch verwarmde) jas en handschoenen * Verplicht om een helmmutje van € 7,- bij ons aan te schaffen i.v.m. hygiëne €38,00

Kosten praktijkexamen AVB (voertuigbeheersing)

Examengeld (te voldoen bij aanvraag) * Exclusief 2 rijlessen * Inclusief CBR-tarief € 61,00 btw vrij € 114,00

Kosten praktijkexamen AVD (verkeersdeelneming)

Examengeld (te voldoen bij aanvraag) * Inclusief CBR-tarief en Eigen Verklaring (€ 141,80 btw vrij ) * Exclusief rijles voorafgaand aan examen € 199,00

Kosten theorie-examen

Theorie-examen (aanvraag via rijschool, te voldoen bij aanvraag) (inclusief CBR-tarief van € 31,25 btw vrij) € 35,00 Individueel theorie-examen (inclusief CBR-tarief van € 87,45) Het theorie-examen kan ook zelf worden gereserveerd via www.cbr.nl € 90,00

Herexamen AVD (verkeersdeelneming)

Kosten AVD herexamen (te voldoen bij aanvraag) * Exclusief rijles voorafgaand aan examen * Inclusief CBR-tarief van € 108,00 (btw vrij, geen eigen verklaring nodig) € 165,20

Jouw rijbewijs A halen? Bel naar Thoms Rijopleidingen via 055 301 01 51 en maak een afspraak. Heb je nog vragen? Stel ze via het contactformulier en we komen spoedig bij je terug. Voor het volgen van onze motorrijlessen vragen we je bij ons in Apeldoorn te verzamelen. De koffie staat al voor je klaar!