Motorrijlessen van Thomas Rijopleidingen

Wil jij motor leren rijden en jouw motorrijbewijs halen? Voor motorrijlessen in Apeldoorn en omstreken ben je aan het juiste adres bij Thomas Rijopleidingen. Gedurende de motorrijopleiding besteden we zowel aandacht aan de voertuigbeheersing als de verkeersdeelneming. Persoonlijke begeleiding staat bij ons altijd voorop.

AVB (voertuigbeheersing)

Het onderdeel AVB bestaat uit 14 oefeningen welke wij op verschillende niveaus behandelen op diverse parkeerplaatsen in en om Apeldoorn. Wanneer je de motor naar oordeel van de instructeur op een veilige manier kunt besturen, rij je zelfstandig naar de desbetref¬fende oefenplaats. Daarvóór ga je bij de instructeur achterop. Op het moment dat de leerling de oefeningen voldoende beheerst, vragen we het AVB-examen aan. Tijdens de aanloop naar het examen leggen we gedurende de motorrijlessen steeds meer nadruk op de volgende stap “verkeersdeelneming” en houden we de oefeningen regelmatig bij. Het (AVB-)examenterrein is immers in Arnhem en je rijdt daar zelf - uiteraard onder begeleiding van de instructeur - heen.

AVD (verkeersdeelneming)

Na het succesvol behandelen van het AVB-onderdeel gaan we verder met het onderdeel AVD. Wij vinden het van wezenlijk belang dat we de leerlingen niet alleen voorbereiden op het af te leggen CBR-examen, maar vooral dat we ze voorbereiden op zelfstandig en veilig motorrijden. Om dit te bereiken zoeken we tijdens de motorrijlessen zoveel mogelijk verschillende verkeerssituaties op, zowel in als buiten de gemeente Apeldoorn.

Uiteraard is de bedoeling om jou zo snel mogelijk het A-rijbewijs te laten halen. Daarom streven wij naar een niveau ruim boven de CBR-eis. Mocht een leerling dan op de examendag wegens nervositeit minder presteren, blijft er in de regel toch voldoende niveau over om te kunnen slagen. Tegen het einde van de rijopleiding zullen bepaalde onderdelen van de zogenaamde “Verhoogde Rijvaardigheidsopleiding” aan de orde komen. Met name aan de onderdelen “Zien en gezien worden” en “Kijktechniek” besteden we ruimschoots de tijd.

Onze lesmotoren

Thomas Rijopleidingen beschikt over diverse types lesmotoren (in totaal 6) voor de motorrijlessen met en zonder ABS, zodat iedereen op een voor hem of haar geschikte motor kan lessen. Onze motoren:

  • Honda CBF 600 (met ABS)
  • Suzuki SV 650 (met ABS)

 

De instructeur volgt op een van de volgende motoren:

  • Kawasaki Versus 1000

 

Kosten motorrijopleiding

Wanneer je bij ons jouw A-rijbewijs wilt halen, profiteer je van aantrekkelijke prijzen. Al onze tarieven vind je hieronder:

Kosten voor de motorrijlessen (1 lesuur = 50 minuten)
Kennismakingsles GRATIS - uitsluitend als de leerling de rijopleiding vervolgt en niet eerder rijles had.
Praktijklessen AVB € 38,00**
Praktijklessen AVD (per lesuur: rijden en nabespreking) € 38,00**

Praktijkexamens
AVB (Voertuigbeheersing): 
- Kosten instructeur en motor € 54,00
- Administratiekosten  € 7,00
Totaalkosten rijschool  € 61,00**
Tarief CBR (btw vrij)   € 69,00
Totaal te voldoen bij aanvraag AVB-praktijkexamen € 130,00 (exclusief 2 lessen voorafgaand aan examen)

AVD (Verkeersdeelneming):
- Kosten instructeur en motor € 54,00
- Administratiekosten  € 8,00
Totaalkosten rijschool  € 62,00**
Tarief CBR (btw vrij) € 123,00
Totaal te voldoen bij aanvraag AVD-praktijkexamen €185,00 (exclusief les voorafgaand aan examen)

Theorie-examen:
Aanvraag via rijschool (te voldoen bij aanvraag) CBR tarief, btw vrij € 37,00) € 40,00

** = incl. 21% btw

GRATIS: 

Gebruik van: veiligheidshesjes en communicatie-apparatuur
Tevens kunnen leerlingen ‘s-winters gebruik maken van onze elektrisch verwarmde motorjassen en handschoenen, en zomers van onze extra luchtdoorlatende motorjassen en zomerhandschoenen.
Gezondheidsverklaring: Zélf aanvragen via www.CBR.nl (CBR tarief, btw vrij € 39,30)

Jouw rijbewijs A halen? Bel naar Thoms Rijopleidingen via 055 301 01 51 en maak een afspraak. Heb je nog vragen? Stel ze via het contactformulier en we komen spoedig bij je terug. Voor het volgen van onze motorrijlessen vragen we je bij ons in Apeldoorn te verzamelen. De koffie staat al voor je klaar!